Sibirhumle, Bombus semenoviellus

Det var en helt uvirkelig opplevelse å oppdage sibirhumla i Norge på Hvaler den 3. juni 2013. Med en tåre i øyekroken og frysninger på ryggen var dette en av mine største entomologiske opplevelser. Skal ble spennende å se hvordan denne etterhvert integreres i den norske faunaen:

http://www.nina.no/Aktuelt/Artikkel/tabid/945/ArticleId/2165/Ny-humleart-funnet-i-Norge.aspx

Noen reagerer på at den nye sibirhumla ble avlivet og satt opp med masse nåler. Det var dessverre nødvendig å samle inn dyret for å være helt sikker på artsbestemmelsen og viktig for fremtidig dokumentasjon. Nålene støtter kroppsdelene slik at humla tørker i en fin positur. Dette er viktig for å se kjennetegnene og at detaljer kan fotograferes slik at andre kan læ…re seg å kjenne igjen arten. På denne måten bidrar dette individet forhåpentligvis til å øke interessen for humler og forståelsen for å bevare naturens mangfold. Dette er for øvrig en art i ekspansjon slik at uttaket ikke er problematisk i motsetning til de mest truete humleartene våre som slåttehumle og kløverhumle som absolutt ikke må samles inn. Vi forventer at sibirhumla skal etablere seg for fullt i sørlige deler av Skandinavia i løpet av de neste 10 årene.

3 thoughts on “Sibirhumle, Bombus semenoviellus

  1. How to track the location of the other person’s phone without their knowledge? You will be able to track and monitor text messages, phone calls, location history and much more. Free Remote Tracking and Recording of Husband’s Phone Cell Phone Spy. Best Apps to Download for Free to Spy on Another Phone. https://www.xtmove.com/

  2. In order to completely clear your doubts, you can find out if your husband is cheating on you in real life in several ways, and assess what specific evidence you have before suspecting the other person is cheating.

  3. Is there any way to recover deleted call records? Those who have cloud backup can use these backup files to restore mobile phone call records.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *